De Wiendzäk

De Wiendzäk

De Wiendzäk

 

Voor de oorsprong van De Wiendzäk moeten we terug naar het jaar 1952, het officiële oprichtingsjaar van carnavalsvereniging De Wiendbuul. Als hofkapel werd gedurende deze jaren de carnaval opgeluisterd en is daarmee de eerste voorloper van De Wiendzäk.

 

In de loop der jaren is uit de hofkapel de Meulebèker muzikanten onstaan die lange tijd de carnaval heeft omlijst en die ook buiten de carnaval zeer actief waren. In 1995 kwam een einde aan het tijdperk van de Meulebèker muzikanten.

Toch duurde het niet lang voordat de behoefte kwam om met de carnaval muziek te maken. In eerste instantie ter ondersteuning van de band Diep Sjit, maar al gauw als zelfstandige joekskapel. Carnavalsvrijdag 1996 was de eerste keer dat ze van zich lieten horen met de schoolcarnaval. Vanaf carnaval 1997 gekleed in jute zakken werden ze door ceremoniemeester Theo Cuppen omgedoopt tot De Wiendzäk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoolcarnaval 1996 De Wiendzäk 1997

 

 

Inmiddels mogen we uitkijken naar het 2 x 11 jubileum en hebben de jute zakken plaats gemaakt voor meer comfortabele tenues. Aan de gezelligheid is sindsdien weinig veranderd en brengen we graag sfeer op alle plekken waar we belanden. Natuurlijk is de carnaval in Wanssum nog steeds vaste prik, maar we gaan ook geregeld het pad op om onze muziek aan de man te brengen.

 

Dus neem bij interesse voor onze muziek even contact met ons op!

 

Een greep uit ons repertoire:

 

* Mag ik dan bij jou zijn

* Sweet Caroline

* El condor pasa

* Griechischer wein

* Tiger rag

* Yesterday man

* Shannon Song

* Trompeten echo

* When the saints go marching in

* Hawaii five O

* So excited

* Shannon song

* Porompero

* Bolero

* Het dondert en het bliksemt

* Una paloma blanca

* Apache